Claude Rouget

claude.rouget.org

no Velkommen til Nonsbu ! no

 
 Du står her: Claude Rouget > Norske sider > Nonsbu


Nonsbu – informasjon til besøkende

Nonsbu ble bygget av Johan Eilertsen i 1961 og eies av Troms Turlag. Det viste seg snart at Nonsbu ble et populært knutepunkt, og den ble utvidet i 1972 med et tilbygg mot nord. Hytta er lita og intim og har en egen sjarm som både overnattingsgjester og dagsbesøkende setter pris på. Våren 2003 ble den eldste delen totalrenovert av friluftsentusiastene Bjørn Skjold Jensen og Ivar Engstad.

Nonsbu

Nonsbu ligger på 280 m.o.h. på et flatt område i den øvre delen av Skittenelvdalen. Det er lett å ta seg frem til både sommer og vinter. Herfra går det tre merkede stier. Mot vestnordvest fører en meget god sti ned til Tønsvika (9 km). Mot vest opp bakken går stien mot Skarvassbu (13 km) og mot Blåkollkoia (8 km). Stia som krysser elva mot øst fører til Trollvassbu (9 km).

Går du ut på tunet og ser mot sør innover dalen, har du Blåvassnova på høyre hånd og Rundfjellet/Nonstinden (1111 m.o.h.) på venstre side. Dalens kuriositet er en nydelig gammel emaljert ovn som står under Blånova. Hvordan den er kommet dit er det ingen som vet. Mot nord har du Snyfjellet og lenger nord Johanfjellet. På godt vinterføre har man et nydelig nedrenn fra vannskillet på Skavelen (546 m.o.h.) mot hytta.

Nonsbu ligger midt i et tradisjonelt reindriftsområde. Før andre verdenskrig brukte svenske samer fra Karesuando-området hele Stuoranjarga (halvøya mellom Balsfjord og Ullsfjord) til sommerbeite. Fra 1950-tallet er det samer fra Ramfjord som utnytter Tønsvik- og Tromsdalområdet til reindrift fra ca. 20. april til 20. september. I mai er det kalvingstid. Da må simla ha ro. Hvis ei simle blir skremt, kan den forlate kalven slik at den omkommer. Husk det når du ferdes på fjellet om våren!

Stien til Nonsbu

Tilsynet på Turlagets hytter gjøres av ulønnede idealistiske mennesker. Hovedoppgaven er å følge med at hytta er i god stand og at nødvendig utstyr er på plass. Vi håper alle besøkende vil hjelpe til med arbeidet, slik at vi kan opprettholde standarden på hytta og området rundt denne.

Ta vare på hytta! Dersom du oppdager mangler eller vil foreslå forbedringer kan du ringe tilsynet (Nina Cheetham) eller turlagskontoret. Du er velkommen til å være med på dugnad dersom du har lyst til å gjøre en innsats for Turlaget.

Vi håper du får et trivelig opphold!

Hilsen tidligere tilsyn og Nonsbu-entusiast
Claude Rouget

 Nonsbu en français

Nonsbu

Praktiske opplysninger:

  Antall køyer: 6

  Antall soveplasser: 10-12 (inkl. benker og ekstra madrasser)

  Utstyr: ulltepper, to vedovn, to gassapparater, kopper og kar

  Ta med deg: fyrstikker/lighter, stearinlys, dopapir

  Mobildekning: ikke i selve hytta

  Nonsbu er ulåst hele året
 

lits
 

Eksterne lenker:

  Finn Nonsbu på kartet

  Er hytta opptatt?

  Prisliste overnatting

  Bussrute 450 til Tønsvika

  Værvarsel for Nonsbu
 

cuisine

Sist oppdatert: 22.04.2010